Alle artikelen
Een Podcast Over Voeding met Rob van Berkel
I am a Foodie heeft een ‘Podcast Over Voeding’ (POV) waarin deskundigen aan het woord komen over actuele en interessante onderwerpen over voeding. Ze gaan in op de actualiteit en praten met diëtisten en wetenschappers.
NTvG: Superieure gezondheid door superfoods en diëten?
Samen met Liesbeth Smit heb ik een artikel geschreven in het 'Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde' (NTvG) over voedingshypes: 'Superieure gezondheid door superfoods en diëten - kan de wetenschap concurreren met voedingshypes?' De speciale aandacht gaat
Beschermd: Felicitaties voor publicatie NTvG
Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Vul hieronder het wachtwoord in om het te bekijken: Wachtwoord:
De omega-3 index uitgelicht
Er zijn steeds meer commerciële bedrijven waarbij je met een vingerpriktest je omega-3 index kunt laten meten. Is die aan de lage kant, dan zou je (onder andere) een verhoogd risico op hart- en vaatziekten
Distributeur Prüvit maakt misleidende reclame
Er zijn regels voor het gebruik van gezondheidsclaims in commerciële mededelingen. Die regels gelden ook voor distributeurs van netwerkmarketingbedrijven, hoewel daar nauwelijks controle op is. Een distributeur van Prüvit heeft die regels overtreden en bleef
Brood is een belangrijke bron van jodium tijdens de zwangerschap
Met name tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende jodium binnen te krijgen. Krijg je dan onvoldoende jodium binnen, dan kan dat gevolgen hebben voor onder andere de hersenontwikkeling van de baby. In Nederland
De (on)zin van ketonendrankjes
Het ketogeen dieet is populair. Dat is een dieet waarbij de vetinname hoog is (>70 en%) en de koolhydraatinname laag (<5-10 en%). Het gevolg daarvan is dat het lichaam overschakelt op de verbranding van ketonen
De uren tellen, niet de calorieën
Intermitent fasting, oftwel periodiek vasten, is populair. Niet vreemd, want naast afvallen zou het beschermen tegen allerlei aandoeningen. Kloppen de jubelverhalen? Drie experts aan het woord. Het volledige artikel in de Gezondgids van de
De gezondheidseffecten van knoflook
Knoflook staat bekend als een ‘superfood’. Het wordt al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt om zijn vermeende geneeskrachtige werking. In Nederland gebruiken we het als smaakmaker in ons eten, maar het is ook verkrijgbaar als
Kun je met voeding de gezondheid van nagels verbeteren?
Als nagelstylist wil je zorgen voor mooie en gezonde nagels bij je klanten. Soms kom je nagels tegen die afwijkingen vertonen. Welke rol speelt voeding bij de gezondheid van nagels? Er zijn verschillende uitwendige producten