Over Rob van Berkel

KantoorMijn naam is Rob van Berkel, (onderzoeks)diëtist en gepassioneerd schrijver van artikelen en boeken over voeding en gezondheid. Deze artikelen publiceer ik in zowel gedrukte (vak)tijdschriften als op het internet.

Uitgangspunt van deze artikelen is dat ze wetenschappelijk onderbouwd zijn. Hiervoor raadpleeg ik originele wetenschappelijke studies. Dit is een werkwijze die tijd vraagt, maar met de juiste interpretatie wel de juiste informatie oplevert.

Kritisch over voeding

Regelmatig stel ik misleidende (gezondheids)claims en andere twijfelachtige uitspraken aan de kaak. Dit kunnen bedrijven zijn, maar ook websites of personen. Dit leidt soms tot het indienen van een klacht bij de ‘Reclame Code Commissie’.

Het doel hiervan is om meer duidelijkheid te brengen in de informatie over voeding en gezondheid die de consument bereikt en mogelijk in verwarring brengt.

Disclaimer. De inhoud van deze website bepaal ik zelf op basis van eigen interesse, informatieve waarde en relevantie. Voor mijn website ontvang ik geen subsidies, materialen, geld of andere ‘voordelen’ van wie dan ook om de resultaten of informatie op mijn website te manipuleren. Ik heb geen aandelen en opties in ondernemingen die voedingsmiddelen, dranken of geneesmiddelen maken, promoten of verkopen. Ik word wel betaald voor het schrijven van artikelen over voeding en gezondheid.