Nieuws2016-10-21T08:31:22+00:00

Nieuws

Bestaan de decemberkilo’s? (interview NRC)

"Vanaf de pepernoten in september snoepen we in een rechte lijn door naar de oliebollen. Komen we daar van aan? Zijn dat die kerstkilo’s" Voor het NRC werd ik hierover geïnterviewd, samen met sportdiëtiste Teuni

27 december 2017|

Voeding magazine nr. 3 studies samengevat

Voor Voeding Magazine nr. 3 heb ik twee wetenschappelijke studies samengevat: Medium vette kaas leidt niet tot verhoging LDL cholesterol vergeleken  met vetarme kaas (pdf). Zuivel verlaagt bij Chinezen het risico op overlijden aan een beroerte

19 oktober 2016|

Voeding Magazine nr. 2 2016: studies samengevat

Voor Voeding Magazine nr. 2 heb ik twee wetenschappelijke studies samengevat: "Het Voeding Magazine is het kwartaalmagazine van de Nederlandse Zuivel Organisatie met wetenschappelijke informatie over de relatie tussen zuivel, voeding en gezondheid

14 juli 2016|

Voeding Magazine nr. 1 2016: studies samengevat

Voor Voeding Magazine nr. 1 heb ik twee wetenschappelijke studies samengevat: "Het Voeding Magazine is het kwartaalmagazine van de Nederlandse Zuivel Organisatie met wetenschappelijke informatie over de relatie tussen zuivel, voeding en gezondheid

10 april 2016|

Leidt visolie tot gewichtsverlies?

Visolie-supplementen bestaan uit de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Dit zijn omega-3 vetzuren die voornamelijk in verband worden gebracht met een beschermend effect tegen hart- en vaatziekten. Er zijn echter ook studies gedaan waarin gekeken is naar

22 december 2015|

Zuivel en het metabool syndroom

Over het effect van zuivel op de gezondheid wordt veel gezegd en geschreven. Studies laten echter consistent een neutraal tot gunstig effect zien op hart- en vaatziekten [1-3], lichaamsgewicht [3-5], diabetes mellitus type II [6,

28 oktober 2015|