Op 31 maart heb ik een keurige reactie gekregen van IKARI Cosmetics:
“Hartelijk dank voor uw gerichte commentaar. De meningen over dit onderwerp zijn inderdaad wisselend en uiteenlopend. De kennis over natuurgeneeskunde en voeding evolueert in een ijltempo en duidelijkheid is soms zoek. Onze columnisten proberen praktische tips te distilleren uit een brede waaier van artikels gebaseerd op zowel westerse als oosterse literatuurgegevens. Hierbij een paar extracten van artikels.
Uiteraard is een inbreng van onze lezers nuttig en gewenst. Het brengt leven in deze moeilijk te doorgronden onderwerpen en draagt bij tot nieuwe inzichten. Dank u voor uw mening over het onderwerp, we zullen dit zeker in acht nemen en aan onze columnisten overbrengen.
Met vriendelijke groeten, Het IKARI team.”
De reactie stelde ik op prijs, maar riepen bij mij weer vragen op. Daarom heb ik enkele vervolgvragen gesteld:
Bedankt voor jullie reactie IKARI Cosmetics. Die kan ik waarderen!
De vraag is wat een betrouwbare informatiebron is voor het schrijven van een artikel, blog of column? De informatie in de artikelen die jullie aanhalen is gemakkelijk over te nemen, maar wie zegt dat die informatie juist is? Bronvermeldingen ontbreken wanneer het gaat om opmerkelijke uitspraken. Is bijvoorbeeld een website die Beet-it promoot [1] betrouwbaar? Zonder de oorspronkelijke bron(nen) te raadplegen en deze juist te interpreteren bestaat het gevaar dat onjuiste informatie wordt verspreid. Hoe denken jullie daarover?
De literatuur die jullie aanhalen gaat heel breed over bietensap. Mij is ook niet altijd duidelijk wat jullie ermee willen zeggen, maar dat terzijde. Jullie beweren heel specifiek dat bietensap de lever schoonmaakt en de blaas- en nierfunctie verbetert. Waar is die informatie op gebaseerd om het onderwerp af te bakenen?
Referenties- http://www.bietensap.info
Tot op heden heb ik daar nog geen reactie op gekregen.