“Ik maakte mijn dinsdagdipdrankje en liet een expert checken of het echt werkt.”

“Voor heel Nederland valt Blue Monday dit jaar op dinsdag 2 januari. Juist, dat is vandaag. Mocht je je afvragen waarom al die mensen al slenterend stoeptegels aan het inspecteren zijn, is het antwoord simpel: ze hebben een fantastische Oud en Nieuws gehad. Maar voor alle euforische momenten moeten ze vandaag een prijs betalen.

Omdat er sprake is van een collectieve dinsdagdip, vermoed ik dat er meer behoefte is aan aan mijn dinsdagdipdrankje. Dit drankje neem ik altijd na een weekend flink feesten zodat ik dikke doei kan zeggen tegen mijn dinsdagdip. En ik zweer er bij. Voor elk poedertje geef ik de hoeveelheid aan en hoe het zou moeten werken. Voordat je als een malle naar een willekeurige gezondheidswinkel rent, raad ik je aan om deze ingrediënten bij webshops met sportpoeders te bestellen, waar ze vaak tien keer goedkoper zijn. Toegegeven, voor vandaag totaal niet praktisch, maar doe je voordeel ermee als van god los weer in je agenda staat.

Nog een kleine waarschuwing: het groene goedje is nou niet bepaald smaakvol. Maar deze dag was toch al verpest, dus dat kan er ook wel bovenop, toch? Mocht je de zure smaak echt niet trekken, dan is een flinke schep suiker voor deze ene keer je vriend. Omdat enkele ingrediënten alleen goed worden opgenomen met iets van vet erbij, heb ik het poeder met wat amandelmelk in een shakebeker gedaan.

Hier dan de ingrediënten. Deze zijn zo samengesteld dat je het tweemaal op de dag neemt: een keer ’s ochtends en een keer ’s middags. Beide keren achteroverslaan op een lege maag. Ik drink deze shake vaak, maar om nu eens echt zeker te weten dat dit allemaal geen bullshit is, liet ik alles ook nog even checken door onderzoeksdiëtist Rob van Berkel.”

  • Lees hier wat de ingrediënten zijn en mijn commentaar erop.