Overgewicht en obesitas – de feiten op een rij

De omvang van overgewicht en obesitas heeft alarmerende vormen aangenomen. Iedereen is op zoek naar DE oplossing. Meningen over de oorzaken, gevolgen en behandelingen spreken elkaar echter regelmatig tegen. Zelfs experts zijn het niet altijd met elkaar eens. Er is behoefte aan duidelijkheid. Dit nieuwe boek geeft die duidelijkheid!

Wat mag je verwachten?

Aan de hand van de wetenschap worden uiteenlopende kanten van misschien wel de grootste bedreiging van de moderne samenleving belicht, geanalyseerd en samengevat tot de kern. Uniek zijn de vele verwijzingen naar de wetenschappelijke literatuur.

Na het lezen van het ruim 500 pagina’s tellende boekwerk is de lezer op de hoogte van de vele aspecten van overgewicht en obesitas. Deze kennis is onmisbaar voor een effectieve aanpak van het probleem, maar ook om feiten van fabels te onderscheiden.

Met andere woorden is ‘Overgewicht en obesitas, de feiten op een rij’ een complete en goed onderbouwde informatiebron voor gezondheidsprofessionals als diëtisten, voedingsdeskundigen, (huis)artsen en gewichtsconsulenten, maar ook voor mensen die zelf kampen met overgewicht en hierin geïnteresseerd zijn.

Overgewicht en obesitas -de feiten op een rij” is in iedere boekhandel te verkrijgen, waaronder Bol.com (gratis verzending, vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis, 30 dagen bedenktijd, gratis retourneren).

Titel Overgewicht en obesitas
Subtitel de feiten op een rij
Auteur Rob van Berkel
Uitgever Rob van Berkel
Bindwijze Paperback
Aantal blz. 504
ISBN 978-90-820659-0-9
Prijs € 29,95
Afmetingen (mm) 240x170x35
Verschenen November 2013

Hoofdstukken

 1. Wetenschappelijk onderzoek
 2. Lichaamssamenstelling
 3. Energiebalans
 4. Omvang overgewicht en obesitas
 5. Ontstaan overgewicht en obesitas
 6. Gevolgen overgewicht en obesitas
 7. Effecten van gewichtsverlies
 8. Diëten
 9. Voedingsmiddelen en – stoffen
 10. Voedingssupplementen
 11. Lichaamsbeweging
 12. Psychologische therapieën
 13. Medicatie
 14. Medisch ingrijpen
 15. Alternatieve behandelingen
 16. De levensmiddelenindustrie
 17. De overheid
 18. Preventie
 19. Samenvatting